20 augusti 2012

Dallas kommer tillbaka!

Minns du kvällen den 30 januari 1981? Det var nämligen då Dallas hade premiär i de svenska tv-apparaterna. Själv var Miss 80's upptagen med ny pojkvän och måttligt intresserad. Men med åren kom även hon att bänka sig framför tv:n, för att följa familjen Ewings öden och äventyr. Serien startade redan 1978 i USA och pågick sedan ända till 1991.

Med sex, girighet och intriger som huvudingredienser, blev Dallas en av världens mest sedda tv-såpor. Vi älskade att hata (eller tvärtom?) JR:s elakheter, Sue Ellens konstanta drickande och Pamelas docklika uppsyn. Ändå tittade vi, år ut och år in. Till och med när alla gränser passerades. Bobby Ewing var plötsligt inte död; en hel säsong var bara en dröm!

I kväll är det dags igen! Dallas är tillbaka. I tio nya avsnitt kommer vi att få fortsätta följa intriger och eskapader inom oljeimperiet. Hur många väljer TV4 i kväll, bland fjärrkontrollens uppsjö av möjligheter? Miss 80's kommer garanterat att göra det, om inte annat av ren nyfikenhet. Sann 80-talsnörd som hon är, går det ju bara inte att låta bli.

Här kommer en tjuvtitt på vinjetten inför kvällens avsnitt:Och så här såg det ut då det begav sig, i ett avsnitt på 80-talet.

Vad säger då huvudpersonerna själva om sin comeback? Varsågoda, här kommer en intervju med Patrick Duffy (Bobby), Linda Gray (Sue Ellen) och Larry Hagman (JR). Att den sistnämnde uppnått den aktningsvärda åldern av 80 år, är kanske inte helt lätt att tro. Inte heller att Linda har passerat 70-strecket och att Patrick närmar sig pensionsåldern.

Något de alla tre definitivt också passerat, är tröskeln hos plastikkirurgen ... De kanske skulle ta och läsa Miss 80's (alias Anna Ström Åhlén på Falkblick) artikel om åldersfixering i Onyx Magasin?
'

1 kommentar:

  1. ALLA såg väl Dallas, Falcon Crest med mera men långt ifrån alla såg den engelska rysarserien "triffidernas återkomst", man själv var en av de som såg den. har den numera i DVD format och visst minns man :)

    sedan har det blivit en hel del annat bra man minns ifrån 80 talet, ja på DVD naturligtvis!

    SvaraRadera