13 september 2013

Bröllop på 80-talet

Ett brudpar 1988. Foto: Jim, the Photographer.


Bröllop på 80-talet, någon som minns?

Här talar vi inte om "less is more". Det är puffärmar, spets, rysch och pysch och riktiga prinsessbakelser.

Det är inte heller vidare avklätt. Bara axlar är ytterst sällsynt. På brudens huvud finns antingen en krona, en hatt eller ett glittrigt diadem.

Tandblekning, noggrann manikyr eller "bombshell-bh"? Nej, ingen hit än så länge. Bröllop är ingen jätteindustri på 80-talet.

Ett annat bröllop 1988. Foto: Jim, the Photographer.


Bruden med tärnor. Foto: Jim, the Photopgrapher.Inför åttiotalsbröllopet gick det inte heller att googla. Internet, vadå? Den som ville ta reda på vett och etikett fick vackert gå och köpa en bok i bokhandeln eller låna på biblioteket.

Modet blev inte direkt bättre (?) på 90-talet, då Miss 80's själv stod brud. Bilder på det sistnämnda kommer dock inte att tillhandahållas.

Vi avslutar med ett kungligt bröllop, från 1981. Ingen mindre än prinsessan Diana stod brud och bröllopshysterin i Storbritannien var total.

Samma sommar var Miss 80's i England på språkresa. Läs på egen risk ... ;)3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hm bild 1 ser ut som tärnan på bild tre. Jag gifte mej 84 å såg inte riktigt ut som brudarna på bilderna å jag vill verkligen se Miss 80´s brudklänning ;-) (kram från fjellsan)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, jag tyckte också det var konstigt att bruden och tärnan var så lika. Bruden har dock handskar. Din brudklänning från 1984 vore kul att se. :) Vi får väl se om Miss 80's tar mod till sig och publicerar en bröllopsbild ... Trevlig helg!

   Radera