18 januari 2016

5 tecken på att du var med på 80-taletDet är bara att se sanningen i vitögat. Om du var med då det begav sig kommer vissa saker att avslöja dig. Här är 5 säkra tecken på att du var med på 80-talet.


1. "Vinyl, vad är det för trams? Det heter ju LP-skivor och singlar!"

Du fnyser åt hipstergenerationen som har upptäckt att det fanns en tid före cd-skivor och Spotify. Vinyl, herregud. Man namnger väl inte ett föremål utifrån vilket material det består av, heller. Skulle de säga cellulosa om vanligt papper?

2. "Titta, en telefonbänk! En sån hade vi hemma!" 

Dina barn gör stora ögon i secondhandaffären. "Telefonbänk? Varför skulle man sitta på den där (dessutom sjukt fula) möbeln när man kan ringa i soffan, sängen eller badkaret? Ja, vilket random ställe som helst, ju! Va, satt telefonen fast i väggen? Det var ju en fett dålig idé, farsan."


3. "Sjön suger! Nu dukar vi fram picknicken."
Återigen tittar dina barn på dig som om du kom från yttre rymden. Om sjön suger är det väl dags att dra härifrån och inte sitta här och käka?

4. "Jag fick min första mobil när jag var nyfödd."
Nu tror dina barn att du helt har tappat det och är beredda att hämta farbröder i vita rockar. Okej, att ettåringar brukar köra Ipad men ett abonnemang till en 0-månaders kanske var att ta i, eller? "Va, satt den i taket också, säger du, morsan?" 5. "Skrivmaskin, det var grejer det. Titta, så här skrev jag!"
Plötsligt suckar inte dina barn längre. De rullar inte med ögon och de gör inga fåniga miner. De är tysta – och funderar länge. Sen kommer det: "Den skriver ut samtidigt som du själv skriver ... Grymt, vilken SJUKT SNABB dator!"

Miss 80's

PS. Vi avslutar med en av Miss 80's favoritlåtar med David Bowie. R.I.P, our hero!


Foton: LP-skiva: Wikipedia, telefonbänk: Blocket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar