26 november 2010

Genombrotten vi minns

Allting har en början. Så även för dem som i dag fått en plats på kändisarnas stjärnhimmel.

Det var på 80-talet det hände. I alla fall för de damer vi i dag ska titta närmare på.

I kycklinggul outfit tog hon Sverige med storm: 16-åringen som undrade vad
en främling med mörka ögon kunde dölja för just henne. Möt Carola Häggqvist
1983! Notera också särskilt den trendiga Melodifestivalsvärdinnan ... (Hade hon
möjligen tittat en gång för mycket på Dustin Hoffmann i Tootsie?)Pernilla Wahlgren mindes mötet på Piccadilly Circus med "dig" 1985. Blir man inte avundsjuk på det tuperade håret, så säg? ;-)Även Lena Philipsson hade en fäbless för det kycklinggula. Ett verk av den egna symaskinen månntro? Vi kan dock instämma i att kärleken är evig, även om föremålen växlar. Året var 1986.För er bonusinformation, deltog Miss 80's 1987 i en tävling, där hon fick komplimanger för att hon var så lik Lena Ph. Till utseendet då, får vi hoppas. Miss 80's har nämligen träffat damen i fråga, under tre sekunder på ett hotell, där Miss 80's tjänstgjorde som receptionist. Under dessa sekunder hann en näve åka i receptiondisken och svordomar flyga i lokalen. Allt detta beroende på att Aftonbladet inte fanns på det beställda hotellrummet.

PS. Vems näve? Vems svordomar? Ja, gissa på ...

Trevlig helg!

5 kommentarer:

 1. jag gillar verkligen frisyrerna! Snacka om att man fick ha mycket spray!*asg*
  Kram Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag minns fortfarande när Carola vann den svenska melodifestivalen. Min pojkvän var på skidsemester med ett gäng kompisar och jag var av någon anledning ensam hemma.

  Jag tyckte det var så fantastiskt när Carola vann så övertygande att jag grät. Men jag misstänker att fanns fler anledningar till det än just hennes vinst. För jag kommer också ihåg att jag kom av mig lite när hon tackade Gud.

  SvaraRadera
 3. Bamsebus: Ja, man kände sig så läcker i de där frisyrerna. Men jag kommer ihåg att det var problem om man gick ut i fuktigt väder och inte hade tillräckligt fast sprej. Haha!

  Katarina: Minnen! Jag minns programledarens kommentar till Carola: "Du har en viss bok här bakom, som betytt mycket för dig ..." eller nåt liknande. Och så började de prata om Bibeln.

  För övrigt var jag en hejare på att imitera Carolas koreografi! ;-)

  SvaraRadera
 4. Så kul att du är tillbaka!
  Jag minns besvikelsen när Carola halade fram bibeln. Sedan dess har jag haft svårt för henne, men det har inte bara med hennes religiositet att göra. För övrigt blev jag förväxlad med Pernilla Wahlgren sommaren 1985. Jag körde in på en mack längs en norrbottnisk landsväg, moppegänget på macken glodde, och när jag klev ur bilen hördes en samfälld suck och ett besviket "Det var ju inte Pernilla Wahlgren...". Vad hon nu skulle göra på BP i Vistträsk alldeles ensam.

  SvaraRadera
 5. Hej Annapanna och tack! Jo, Carola har ju utmärkt sig på olika sätt då och då ...

  Kul att du blev förväxlad med Pernilla W!
  Haha, det är inte lätt att vara "kändis-look-alike"! ;-)

  SvaraRadera