11 mars 2011

Discofeber

Klassisk discokula.
Disco, i en 80-talsblogg? Jomen visst, vi som var med – vi vet. Discoeran hade visserligen sin storhetstid i slutet av 70-talet. Men den räckte också en bit in på det gyllene eller svarta (beroende på hur man ser det) decenniet 80-talet.

Miss 80's minns med nostalgi i blicken pösjeans och t-shirtar med strimlade ärmar, klädda med pärlor. De riktigt trendiga (läs Miss 80's med bästis) trädde också pärlor på små, små säkerhetsnålar som fästes i pösjeansen.

Musiken? Funky Town och Ten O'Clock Postman var låtar som dunkade ut över det blinkande dansgolvet.

Det hände att folk i Den Lilla Lilla Staden, där de unga damerna bodde, fegade ur. Discokulan snurrade ensam med sitt pulserande ljus och dansgolvet gapade tomt. Ända tills Miss 80's med bästis gjorde entré, fullständigt ignorerande alla blickar. Ensamma trådde de sin dans på golvet, med de senaste "movesen" inövade i vardagsrummet till tonerna från de senaste hitlåtarna. Från Tracks eller Discorama? Nej, Europatoppen så klart. Inzoomad på mellanvåg, tidvis stört av bästisens lillebror som hellre tog in den lokala polisradion.

Någon som glömt discostegen? Varsågod, en finsk kurs! Översättningen lämnar vi därhän. Det visuella (och audiella) får tala för sig självt! Enjoy!
8 kommentarer:

 1. det var tider det ;)
  Ha en underbar kväll
  kram

  SvaraRadera
 2. Ja, visst var det, Susann! Musiken gör mig helt lycklig, än i dag! Ha en trevlig kväll, du med!

  SvaraRadera
 3. kikar tillbaka så här mitt i natten och önskar en god morron :)
  Kram i massor

  SvaraRadera
 4. Tack, Susann. Vad glad jag blir!
  Ska försöka uppdatera lite oftare här på bloggen.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag minns Funky Town väldigt väl. Kusinen hade varit på Ibiza(det var väl ett 80-talsställe!!) och hade med sig en ep hem!! Wow!!!

  Jag älskar 80-talet.. förmodligen mest för att jag var ung och hade så kul.. men också för att jag tycker att ALLT var tillåtet då!! Färgkombinationer, pösiga och tighta kläder.. Det fanns något för alla liksom!! Älskade mina pösjeans.. på ett par fick jag Jerry Williams autograf skriven på låret!!! :o)

  SvaraRadera
 6. Här var det inget nytt, men kikar in och önskar en fin kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 7. ja herregud vad man såg ut....*asg* Vi var på en pub/ diskotek för ett par veckor sen och dom hade discokula....snacka om nostalgi!=)
  Å vad jag älskade Secret Service! Och gör fortfarande! Deras sound och låtar är inte fel alls! Och i början av juni ska jag till Stockholm och se på Bryan Adams, det är bara åttonde konserten med honom. =) Och han var ju så inne på 80-talet och han hänger med än!
  Må så jättegott min vän!
  Kram Kram!

  SvaraRadera
 8. Pia: Så underbart att höra om dina minnen! Förstår att du var stolt över autografen! :-)

  Susann: Tack för dina trogna besök! I dag har jag äntligen uppdaterat! Kram!

  Bamsebus: Åh, tack för att du delar med dig, du också! Secret Service och Bryan Adams, åh ... vi tycker så lika! Stor kram till dig också!

  SvaraRadera