27 januari 2013

Första gången ...


"Första gången" ... skriker rubriken på framsidan till en damtidning. Och sedan, med betydligt mindre grad: ... "jag kände klimakteriet". Eh, antiklimax – eller?

Men det finns ju en första gång för många saker. Miss 80's tänkte nu berätta om några första gånger (men inte det vanligaste). Notera att första gången också kan vara den enda ...

Första gången Miss 80's ...

1. ... drack alkohol: I tonåren, vid stranden i Den Pyttelilla Staden, där Miss 80's och bästisen smakade några klunkar av en flaska hemgjort rödvin. Och låtsades att det hade jättestor effekt.

2. ... sov i tält: Som nittonåring (!) under en midsommarhelg,  i ett sällskap med tio killar varav en pojkvän. (Alla dock inte i samma tält.) Det ösregnade konstant och all packning inklusive Miss 80's blev genomsur. Först en dag senare, i värmen på ett café, kunde Miss 80's skratta igen. En av pojkvännens kompisar: "Men ... hon har ju humor!"

3. ... åt tacos:
Under ett grupparbete vid universitetet, närmare bestämt 1983. Det handlade om ekonomi och Miss 80's fattade nada. Detta på grund av att hon valt fel linje. Men vid det här tillfället försökte hon fortfarande. Försöket innefattade också att charma ledaren i gruppen. Nämnde unge man bjöd hem hela gruppen på tacos, en exotisk nymodighet som snart konkurrerade ut fiskpinnar och snabbmakaroner. Samtligas omdöme var: mycket gott! (Men det bidde inte bingo, vare sig hos gruppledaren eller ekonomiläraren.)

4. ... fick ett jobb: Som fjortis i den lokala livsmedelsbutiken. Miss 80's fick, hör och häpna, sitta i kassan och handskas med de stora summorna. Kanske inte helt lagligt?

5. ... stod på en scen: Vid fyra års ålder, på en balettuppvisning, föreställandes en blåsippa. I publiken satt Miss 80's moder, som råkade samtala med en annan gäst, varpå Miss 80's röt över hela lokalen: "TITTA DÅ,MAMMA!"

6. ... svarade på en fånig enkät: Antagligen någon gång i mellanstadiet, då hon skulle lokalisera Centraleuropas floder på en blåstinkande stencil. Om det nu kan räknas som enkät. Floderna är hur som helst torrlagda (åtminstone i Miss 80's hjärna).

1 kommentar:

  1. minns när a-Ha var med i "Razzel" som jag antar att underhållningsprogrammet hette. Rowan Atkinsson som "black adder" eller "svarte orm" eller om det var "Svarte riddaren", det där med "black Carrot" (svart morot) :D

    tur att man har det mesta i minnet så man finner en del nytt från bloggar, hemsidor, ibland skumma webbsidor. alltid intressant när det dyker upp en del man sett tidigare men aldrig trodde att någon skulle ladda upp i blogg form. Wikipedia har ibland en del om olika händelser, politiskt eller kulturellt underhållning eller klimat.

    tack för ditt bidrag! det värmer. ;)

    SvaraRadera