21 maj 2013

Eurovision Song Contest 1983


Det är trettio år sedan nu ... Trettio år sedan Carola Häggqvist dansade in i svenska folkets schlagerhjärtan. med låten Främling. En låt som hon, blott 16 år gammal, sopade banan med i svenska Melodifestivalen. Visserligen iklädd kycklinggul dräkt och med sprejat hår men inte minst – och det ska inte förnekas – med en fantastisk sångröst.

Miss 80's satt förstås klistrad framför tv:n med sitt kompisgäng. Koreografin kunde väl inte vara så svår att lära sig? Nej, minsann. Snart satt den som en smäck även hos Miss 80's, som till omgivningens glädje framförde den i tid och otid under sitt sista år i gymnasiet. (Teaterapa, vadå?)

Det höll inte hela vägen för Carola – den gången. Men som vi alla vet har hon även stått som slutsegrare i själva Eurovision Song Contest. År 1983 gick dock inte segern till Sverige.

Vi tar en titt på 1983 års vinnare av Eurovision Song Contest: Corinne Hermès med Si La Vie Est Cadeau. Var det bättre förr?

PS. Något som i alla fall Miss 80's saknar från förr är den speciella "Eurovisionstrudelutten" som alltid spelades som start. Den var tecknet: Nu blev tv-sändningarna gemensamma för Europa. Det blev liksom lite mera stämning då ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar