10 juni 2013

Depeche Mode på 80-talet och i dag

Some Great Reward av Depeche Mode. Foto: Wikipedia.

Året var 1984 och Miss 80's fyllde jämnt.
 (Hur mycket får ni räkna ut. Det borde även den med etta i matte klara av ...). Den som i sin tur inte vet vad en etta i betyget är, får rådfråga mamma eller pappa. Alternativt googla. Så till saken: Miss 80's firade i sin hyresetta, där fler personer än antal kvadratmeter trängde ihop sig för ett party som varade till gryningen.

Bland de bästa presenterna var ett nytt album med Depeche Mode – ett av Miss 80's absoluta favoritband. Andäktigt drogs skivan ur det något styva fodralet och lades på skivspelaren. Ner med pickupen och så dags att njuta!

Senare samma höst skulle hon, med bästisen, gå på Depeche Modes konsert i Eriksdalshallen i Stockholm. Och inte nog med det! Hon skulle stå längst fram ... George Orwells ödesår blev alltså ett glädjens år, åtminstone på musikfronten för Miss 80's del. Och länge, länge skulle pojkarna från Essex fortsätta att snurra på skivtallriken, även sedan cd-spelaren gjort sitt intåg i svenska hem.

Nästan trettio år senare har Miss 80's en nästan vuxen son. Tillsammans med honom sitter hon framför sin bärbara dator för att klicka hem biljetter till en konsert. En konsert som ska gå av stapeln den 27 juni, i Sveriges huvudstad – närmare bestämt i Globen. Det lyckas, trots att de är lite sent ute flera timmar efter biljettsläppet. (En skolavslutning kom i vägen.)

Men det ordnade sig. Den 27 juni 2013 kommer de att vara där. I sektion A kommer Miss 80's med son att återfinnas, så nära scenen det går utan ståplats. Och pojkarna från Essex kommer återigen att sjunga sig rakt in i Miss 80's hjärta med rytmer som pulserar i blodet. Rytmer som gått med samma blod, till ett annat hjärta, hos Miss 80's son.

Sådant är livets mysterium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar