14 juni 2013

Ballader på 80-talet: I Want To Know What Love IsDet är dags för nummer två i serien "Ballader på 80-talet". Inte kan man glömma Foreigners smäktande ballad I Want To Know What Love Is.

Vi kliver in i tidsmaskinen och åker tillbaka till år 1983. Sedan kliver vi av i Linköping, där Miss 80's studerade på universitet vid denna tid. Eftersom det är onsdagskväll är det universitetsdisco, under namnet Club Academ.

Klockan börjar närma sig stängningsdags och dansgolvet invaderas av kramsugna partyprissar. Vem ska man få sista dansen med? Kommer sista dansen att resultera i en kyss? Kanske ett löfte om något mer ...

Så ljuder Foreigner genom högtalarna och även Miss 80's banar väg mot dansgolvet, genom cigarettröken. Jo, just denna kväll blir det nog napp. Ett napp som ska vara i många, många år!

Sedan åker vi tillbaka (!) i tidsmaskinen till år 2013 och går in på Youtube. Tänk att slippa rota i den dammiga VHS-högen för att hitta klippet med Foreigner. Titta, lyssna och njut! Notera också hur regissören noggrant illustrerat texten med passande filmsekvenser. Man kan föreställa sig hur snacket gick: "När ni sjunger a world upon my shoulders, då visar vi en kille som lägger upp en bjälke på axeln, PRECIS då! Vilken bra idé, va, va, va?"

Att det hela dessutom utspelar sig i New York är en riktig bonus! Men på den tiden var Miss 80's inte New York-fantast – ännu. Allt har sin tid.

Trevlig helg tillönskas alla bloggläsare!

PS. Här kan du läsa första inlägget i serien "Ballader på 80-talet".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar