16 december 2013

Band Aid och USA for AfricaVet de att det är jul? Ja, det undrade hela världen, under Etiopiens svältvinter 1984. Med samlade krafter förenade man nytta och nöje, och spelade in skivor för att hjälpa.

Band Aid, med Bob Geldof i spetsen, var först 1984. Med sig fick han Storbritanniens popelit, med bland andra George Michael och Boy George.

Året därpå kom USA for Africa, där celebriteter som Michael Jackson och Stevie Wonder drog sitt strå till stacken.

Vilken av låtarna var din favorit? Rösta i Miss 80's enkät här intill!

PS. Nu till jul får vi passa på att frossa i (eller hata) alla gamla 80-talshits som spelas på radion ...6 kommentarer:

 1. Jag la min röst på Band Aid, men tror det är mycket av anledningen att We Are The World är så fruktansvärt uttjatad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din röst! Jag hejar på den låten också. :) Visst är den andra uttjatad men jag tycker även att Band Aid är klart bättre.

   Radera
 2. We are är bra men din blogg är bäst , Gott nytt år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack så mycket! Önskar dig detsamma. :)

   Radera
 3. Hej! Dog entusiasmen eller har det varit tidsbrist? Apropå 80 talet så finns en radiokanal i Umeå som spelar musik från 60, 70 och 80 talet. Själv samlar jag på allt möjligt omöjligt från 80 talet och det har blivit en del med åren. Hoppas du finner något mer till den här bloggen. Alltid kul med olika erfarenheter och ibland känner man igen sånt som var typiskt tidsklimat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för att du tittar in och för dina peppande ord! Jättekul att höra att du är engagerad i 80-talet.

   Tyvärr har jag inte alls haft tid med den här bloggen, av flera skäl. Jag driver även två resebloggar, en språksajt och ett företag(med högre prioritet). Jag uppskattar dock verkligen ditt inlägg och önskan om fler bloggartiklar! Jag hade faktiskt tänkt skriva ett nytt inlägg nu i dagarna – tro det eller ej! På återhörande.

   Radera