30 december 2013

Nyårsafton på 80-talet
Det är dags för nyårsafton igen. Ja, Miss 80's skriver "igen" eftersom åren passerar i en hiskelig fart. Vart tog tiden vägen?

Det var ju alldeles nyss det var nyårsafton 1985. Miss 80's minns en hemstickad cardigan med gigantiska axelvaddar, i trendigt cerise garn. Naturligtvis hade hon stickat den själv. Och naturligtvis skulle hon ha den på, fast den var alldeles för varm för kvällens behov.
.
Med matchande gigantisk rosett i håret shejkade Miss 80's loss till tonerna av 1999 (signerad Prince). År 1999, vilken framtidsvision. Hur skulle världen se ut i en sådan avlägsen framtid? Det var dock inga bekymmer som fick tynga Miss 80's hjärna alltför länge.

På 80-talets nyårsmeny stod gärna rätter som enkelt kunde trollas fram med – ja, självklart – grädde. Nyåret 1988 avnjöts bland annat en fiskrätt, som inte krävde någon direkt femma i hemkunskap.

Man tog helt enkelt rödspättafiléer och lade dem i en form, indränkta med vispgrädde. På med stenbitsrom och skjuts in i ugnen. Namnam!

I alla år hade Miss 80's som princip att inte missa tolvslaget, det vill säga att höra en klocka slå tolv slag. Det här med att snegla på sin armbandsklocka (ja, sån hade alla) och bara konstatera "nu är det nytt år" var/är inte Miss 80's grej. Nej, Jarl Kulle (med efterföljare) på Skansen ska/skulle det vara.

Fyrverkeriskjutandet avnjöt hon helst från insidan av fönstret för att slippa frysa benen av sig i de klassiska nylonstrumporna. Någon ordning och reda måste det ju vara!

Gott nytt 2014! önskar Miss 80's alla läsare

PS. Med glädje konstaterar Miss 80's att Band Aid vann över USA for Africa i omröstningen om bästa låt. Tack till er som röstade!

2 kommentarer:

 1. http://mattsjansson.blogspot.se/2013/12/nyars-mat-fran-80-talet.html
  Du är fantastisk , Vilka minnen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :) Roligt att du länkar och kul att se din blogg.

   Radera