26 juli 2016

Vänta på brevbäraren på 80-taletOla Håkansson i Secret Service har problem. Hans flickvän (nåja, i låten i alla fall) har rest bort och lovat skriva, "the minute she got on the plane". Nu har det gått fem dagar och inte ett ord.


Ola väntar på "mail", och låt oss klargöra en gång för alla att det inte är det lilla plinget i inboxen han menar.

Men flickvännen då? Kan hon inte bara slänga iväg ett sms, innan flygvärdinnan ber passagerarna stänga av all elektronisk utrustning? Blogga, Facebooka eller åtminstone twittra ... bara litegrann?

Nix, året är 1980 och mail betyder inget annat än papper i kuvert med poststämpel – och "Could she have sent it by air or by rail?" frågar sig Ola. Vi får aldrig veta svaret. Men där han sitter med sina ägg och sitt rostade bröd, hör han till slut steg i trappan.

Miss 80's själv har helt andra associationer förknippade med denna låt. Tänk skoldans. Tänk en enda dans med snygge, ouppnåelige Kenneth. Man ville aldrig att brevbäraren skulle komma ...

Har du några särskilda minnen av Ten O'clock Postman?

4 kommentarer:

 1. Ja, tänk hur det var då! Jag älskade att få brev och hade många brevvänner och den där förväntan varje gång jag kollade brevlådan för att se om jag hade fått ett brev av någon minns jag än.

  Jag pluggade till Secret Service på högstadiet, den skivan gick alltid varm då. Så när jag hör en låt med dem går tankarna tillbaka till mitt flickrum :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delar med dig av dina minnen, Eva! Ja, jag minns också den där pirrande känslan när man kollade brevlådan. Man kunde ju inte direkt uppdatera den varje minut som mejlboxen, hehe ...

   Kul att höra att du också lyssnade på Secret Service. Musik är verkligen starkt förknippat med minnen. :)

   Radera
 2. Min brors förra flickvän är kusin till Ola Håkansson. Lyssnade på många Secret Service låtar. Det skulle vara klassdans minnen på dansgolvet. På 80-talet var det brev som gällde😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen, vad kul att höra! Ibland är världen liten. Roligt att du också lyssnat på dem. Ja, tänk vad tiderna förändrats sedan vårt kära 80-tal, haha.

   Radera