29 mars 2013

Ballader på 80-talet – The Power of LoveÅttiotalets ballader, som vi minns dem! Framöver kommer Miss 80's att presentera några som satt en del spår i hennes minnesbank.

Först ut är Jennifer Rush med The Power of Love. Året är 1985 och de smäktande, dunkande rytmerna är perfekta för "sista-chansen-snart-tänds-lamporna-dansen". Numera ska låten dock kanske avnjutas enbart i öronen. En titt på videon ovan ger lätt mindre rysningar av det typiskt åttiotalistiska.

Här finns den sprejade spretluggen, den överarbetade ögonskuggan, de plastiga örhängena, axelvaddarna, freestylen och de korta jackorna. Men videon utspelar sig i alla fall i Miss 80's ack så älskade New York.

Att musikvideorna berättade en historia var vanligt vid denna tid. Här kan vi följa en spännande jakt medan Jennifer med tunga ögonlock och sorgsna blickar ger känsla åt storyn. Hela tiden utan att luggen rör sig.

Själva låten håller än i dag. Men Miss 80's får medge: Allt var inte bättre förr ...

6 kommentarer:

 1. finns även en version av den bortgångna Laura Branigan av just Power Of Love. Lauras mest kända bortsett ifrån Gloria är väl Self Control.

  finns en hel uppsjö med låtar av Laura Branigan och kanske också Jennifer Rush, ring of ice var en av mina favoriter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, jag visste inte att Laura Branigan gått bort. Self Control minns jag mycket väl. Vilka minnen ...

   Radera
 2. Nu måste jag ju ändå påstå att den mäktigaste 80-talsballaden var "The Power Of Love", fast den med Frankie Goes to Hollywood! Den minns jag som den bästa, mest rysningsframkallande tryckaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag instämmer! Den är snäppet bättre. Tycker också att videon var helt fantastiskt välgjord.

   Radera
 3. "Men videon utspelar sig i alla i Miss 80's ack så älskade New York" saknas inte "fall" eller är man helt fel ute?

  ja som "i alla fall"...inte för att märka ord men...

  förvisso FGTH men det fanns åtskilligt av 80s musik som kunde ge rysningar Classix Nouveaux "never again" eller DÖF "love me" bara för att nämna några...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Såg inte ditt inlägg förrän nu. Sorry! Jag såg själv det där med "fall" i somras och ändrade. Det var ett utkastinlägg som blivit publicerat. Tack för uppmärksamheten. Ha det gott!

   Radera